Algemene toeristische informatie over de Kvarnerbaai in Kroatie

Kroatie.org - Kvarner baai

Logo Made in Flanders

Baska

De stad Baska gezien vanop een berg
Baska ligt beschermd in een vallei
De meest gekende toeristische stad op Krk is zonder twijfel Baska. Het behoort ook tot de top 10 van toeristische plaatsen aan de Adriatische kust. Baska ligt in een baai omgeven door wijngaarden en olijfbomen met de bergen van de Velibit als achtergrond.

Stranden in alle maten
Het grote strand van Baska is een keienstrand van 1800 meter lang, Baska's Vela Plaza. Een van de mooiste stranden in de kvarner baai, temidden van de stad, dicht tegen alle winkels, bars en restaurants. Maar er is meer dan dit ene grote strand. Er zijn meer dan dertig stranden. De meeste zijn toegankelijk voor zwemmers van alle leeftijden, enkele zijn slechts bereikbaar te voet of via het water met de boot. Het gote strand is vooral voor kinderen en niet-zwemmers een ideale plek. De 'Blue Flag' - een Europees keurmerk voor stranden - wappert al sinds 1999 onafgebroken op het grote strand.

Cultuur
Baska is ook bekend dankzij de Baska Tablet, een steen met oude geschriften die momenteel als de oudste Kroatische tekst wordt beschouwd. De originele tablet vind je momenteel in Zagreb, reproducties kan je overal kopen in alle maten.
Verder vind je er ook overblijfselen van oude Romeinse nederzettingen en oude religieuse kunstwerken.

Baska Tablet met oudste Kroatische geschriften
De Baska Tablet.

links :
Toeristische dienst Baska (E)


vandaag 24-7-24, laatst aangepast op 06-12-15.