Algemene toeristische informatie over de Kvarnerbaai in Kroatie

Kroatie.org - Kvarner baai

Logo Made in Flanders

Stad Krk

De stad Krk bij nacht
Avondleven in Krk

Reeds in 1866 werd er door de stad Krk een prentkaart uitgegeven van de stad. De 'Society for Improvement of the Town' - zeg maar de toeristische dienst - nam dit initiatief en dit wordt nu aanzien als de start van het toerisme in Krk.

Voor elk wat wils
Het toerisme in en rondom Krk kenmerkt zich door verscheidenheid. Er is de mooie ongerepte natuur, bossen, mooie stranden, maar ook de oude stad met zijn smalle straatjes en veel kerken, kastelen en kloosters.
Buiten de stad vind je nu huizen en villa's die ervoor zorgen dat de vele toeristen hier terecht kunnen gedurende de zomermaanden. Je kan als toerist kiezen uit hotels, kamers, appartementen of campings.
Er is voor elk wat wils. Je heb mooie kiezelstranden, je kan deelnemen aan verschillende excursies naar nabijgelegen eilanden of gewoon met de boot een dag op zee. Er zijn allerlei sportvoorzieningen. Boten huren of je eigen boot aanleggen is vanzelfsprekend geen enkel probleem. Ook 's avonds is er in Krk steeds iets te beleven. Op de vierde juli is er het festival van Krk en het grote zomerfestival vind plaats van half juli tot eind augustus.

De temperaturen zijn ook hier zeer mild. 's Winters is de gemiddelde temperatuur 5,6 graden en in de zomer 24įC.

Zich vervelen in Krk is dus bijna onmogelijk.

Link :

Webstek toeristische dienst Krk (HR)
Webstek Stad Krk (E)


vandaag 24-7-24, laatst aangepast op 06-12-15.