Algemene toeristische informatie over de Kvarnerbaai in Kroatie

Kroatie.org - Kvarner baai

Logo Made in Flanders

Malinska

Malinska bij nacht
Malinska bij nacht
stilte
In een mooie stille baai vol bomen ligt Malinska. Ooit een toevluchtsoord voor zeevaarders bij storm, nu een toevluchtsoord voor toeristen. Het milde klimaat, de vele stranden en de mooie natuurlijke omgeving trekt de bezoekers hier aan. De meer dan 2200 uren zon per jaar zijn daar niet vreemd aan. Reeds van het einde van de 19-de eeuw staat Malinska bekend als kuur-oord dankzij zijn milde klimaat. Deze lange traditie in toerisme maakt dat Malinska zelfs de meest veeleisende toerist kan bekoren.

afwisseling
Naar hier kom je niet alleen om wat te zonnen. Sport, vissen, watersporten, folklore, culturele uitstappen, en nog veel meer maken het verblijf hier zeer afwisselend. De baai van Malinska is ook te verkennen langsheen het wandelpad Rajski Put of in 't nederlands de paradijsweg.

Njivice
Njivice is een dorpje in dezelfde baai, waar in 1970 een volledig nieuw vakantiecomplex werd gebouwd. Het is een moderne badplaats met hotels, appartementen, zwembaden, sportcomplex. Op een 3 km loopafstand ligt het dorpje Porat met zijn franciscanenklooster.

Link :
dienst Toerisme Malinska (E)


vandaag 24-7-24, laatst aangepast op 06-12-15.