alles over Kroatie naar desktop-versie Vakantiehuis Maroflin
Vakantiehuis Maroflin (advertentie)
Maroflin is een vakantiehuis in een traditionele woning in het berggebied Gorski Kotar. Twee comfortabele appartementen voor een 'andere' vakantie in Kroatie. Meer info :
www.maroflin.com.


Oude oorlogsbom in Zagreb
woensdag 23 januari
In Zagreb werden woensdag een duizendtal mensen tijdelijk geŽvacueerd uit hun huizen. Reden daarvoor was het vinden van een oude 250 kilogram wegende bom uit de Tweede Wereldoorlog. De bom lag op een diepte van zeven meter, en was reeds de vierde die werd gevonden tijdens graafwerken op deze bouwwerf. Het verkeer werd omgelegd en gas, water en electriciteit werden in de buurt afgesloten. De bom werd vervoerd naar een veilige plek om daar tot ontploffing te worden gebracht. De bom was afkomstig van GealliŽerde bombardementen aan het einde van W.O.II.


Te weinig strooizout
zaterdag 5 januari
De stad Zagreb heeft nu reeds ťťn derde van de voorraad strooizout voor deze winter opgebruikt. In SlavoniŽ, het oosten van KroatiŽ, is de situatie nog slechter. Daar worden noodvoorraden aangevoerd. De fout ligt volgens Hrvatske Ceste (de Kroatische wegendienst) bij de firma's die de nodige orders te laat hebben geleverd.

vandaag 19-6-19, laatst aangepast op 06-12-15.