alles over Kroatie naar desktop-versie Vakantiehuis Maroflin
Vakantiehuis Maroflin (advertentie)
Maroflin is een nieuw vakantiehuis in een 'oude' traditionele woning in het berggebied Gorski Kotar. Twee comfortabele appartementen voor een 'andere' vakantie in Kroatie. Meer info : www.maroflin.com.Rijeka bypass open.
dinsdag 22 december
De "bypass" van Rijeka - zeg maar de halve ringweg - is vandaag officieel geopend. Dit stuk autosnelweg van Orehovica (klaverblad) tot Diracje (afrit Rijeka zapad/west) is iets meer dan 8 kilometer lang.
Een volledig nieuw stuk is het zeker niet, maar nu is het wel een volwaardige snelweg met 2 rijstroken in beide richtingen. Gemakkelijk en goedkoop was het zeker niet. Deze 8 kilometer is een aaneenschakeling van de ene constructie na de andere. op dit relatief kort stuk zijn er vier tunnels, drie viaducten, een brug en een onderdoorgang. Kostprijs : 137 miljoen euro.
De Rijeka Bypass werd geopend in het bijzijn van Eerste Minister Jadranka Kosor.


Dubrovnik zonder electriciteit.
woensdag 16 december
Een brand in een electriciteitscentrale in Dalmatie heeft er voor gezorgd dat Dubrovnik sinds dinsdagavond zonder stroom zit. Ongeveer veertigduizend huisgezinnen zijn getroffen en moeten het zonder electriciteit stellen. Ook zijn er daardoor problemen met de watervoorziening en doen telefoon en stadsverwarming het niet.

Winkels, banken en scholen zijn noodgedwongen dicht. HEP, het Kroatische energiebedrijf verwacht dat de meeste problemen vanavond verholpen zullen zijn.


Sneeuw in Kroatie
maandag 14 december
Na een warme herfst komt de eerste winterprik er niet alleen voor ons, maar ook in Kroatie heeft men het gevoeld.
Er viel sneeuw in grote delen van Kroatie : in de berggebieden Gorski Kotar en Lika, in Istrie en centraal-, noordwest- en zuid-Kroatie. De Sljeme berg nabij Zagreb kreeg een 15 cm witte sneeuwlaag, op de top Zavizan in het Velebit gebergte viel er niet minder dan 35 cm sneeuw.
Behalve sneeuwpret waren er ook verkeersproblemen. Op sommige plaatsen verwacht men temperaturen tot minder dan 15 graden onder nul.
(foto : Korenica in Lika, bron : HAK-webcam)


Solden bij Croatia Airlines
donderdag 10 december
Voor wie nog een origineel Kerst- of nieuwjaarsgeschenk zoekt : Croatia Airlines heeft speciale prijzen. Vanuit Brussel of Amsterdam kan je naar Zagreb of andere Kroatische bestemmingen voor prijzen vanaf 163 euro.

Tickets kunnen aangekocht worden tussen 10 en 20 december en zijn geldig voor vluchten van 15 januari tot 15 maart.

Online boekingen zijn steeds 15 euro goedkoper dan andere boekingen.

www.croatiaairlines.com
vandaag 19-6-19, laatst aangepast op 06-12-15.