alles over Kroatie naar desktop-versie Vakantiehuis Maroflin
Vakantiehuis Maroflin (advertentie)
Maroflin is een nieuw vakantiehuis in een 'oude' traditionele woning in het berggebied Gorski Kotar. Twee comfortabele appartementen voor een 'andere' vakantie in Kroatie. Meer info : www.maroflin.com.Winkels open op zondag.
zaterdag 20 juni
Het Constitutioneel Hof in Zagreb heeft het verbod op zondagswerk vernietigd. Daarmee komt een einde aan de verplichte sluiting van winkels en musea op zondag (of slechts open tot 14.00 uur in het hoogseizoen). Ook op feestdagen mogen winkels en musea vanaf heden hun deuren weer openen. Dat is goed nieuws voor de vele souvenirverkopers en toeristen in bijvoorbeeld Dubrovnik. De afgelopen maanden liet de Kroatische televisie talloze toeristen zien die vergeefs probeerden geld uit te geven in de ommuurde stad. Volgens veel Kroaten lieten de gesloten winkeldeuren een slechte indruk achter op toeristen. Vooral de vele welgestelde bezoekers die 's zondags per cruiseschip arriveerden in Dubrovnik en er slechts een dag verbleven, hadden pech.
De uitspraak van het hof geldt per direct en dus kunnen Kroaten en toeristen al aanstaande zondag hun geld uitgeven.

Tunnels Mala Kapela en Sveti Rok open.
maandag 1 juni
Vanaf nu zijn ook de beide tunnelpijpen geopend van de tunnels Mala Kapela en Sveti Rok. Deze tunnels liggen op de A1 snelweg Zagreb-Split. Tot op heden moest het verkeer er door slechts één tunnelpijp met heel wat verkeersellende tijdens de weekends en in de zomermaanden.
vandaag 19-6-19, laatst aangepast op 06-12-15.