alles over Kroatie naar desktop-versie Vakantiehuis Maroflin
Vakantiehuis Maroflin (advertentie)
Maroflin is een vakantiehuis in een traditionele woning in het berggebied Gorski Kotar. Twee comfortabele appartementen voor een 'andere' vakantie in Kroatie. Meer info :
www.maroflin.com.


Nieuwe Sloveense Vignetten
Vrijdag 27 maart
UPDATE 8 MEI : De regeling is door het Sloveense parlement. Weekvignetten zullen 15 euro kosten, jaarvignetten 95 euro ťn er komt ook een maandvignet ! De prijs daarvan is nog niet bekend. Wordt hier vervolgd.einde UPDATE
Het is nog niet officieel (het Sloveens parlement moet er nog over stemmen), maar er komen hoogstwaarschijnlijk Sloveense vignetten voor een kortere periode dan een half jaar, namelijk voor zeven dagen. Een zevendaags vignet zal 15 euro kosten en wordt ingevoerd onder druk van de Europese Unie.
Voor toeristen die slechts een paar dagen in KroatiŽ verblijven, zal dat een financiŽle verlichting betekenen, maar wie een langer dan een week blijft, zal genoodzaakt zijn twee vignetten van 15 euro te kopen. Wie denkt voordelig uit te zijn door een vignet voor een half jaar te kopen (dat tot op heden 35 euro kostte) komt bedrogen uit, want dat vignet zal vervallen.
De vignetten met een geldigheidsduur van een heel jaar verdubbelen bijna in prijs. Vanaf 1 juli zullen ze maar liefst 95 euro kosten.
Naar verwachting zal de invoering van vignetten voor korte duur de Sloveense schatkist voor zo'n 11 miljoen euro benadelen. Anderzijds zorgt de oplossing van het vignettenconflict tussen Ljubljana en Brussel voor de ontdooiing van vele tientallen miljoenen euro's Europees geld voor het Sloveense wegennet.

Nieuwe Dienstregeling Ferry's
donderdag 5 maart 2009
De nieuwe dienstregeling "zomer 2009" van alle ferrydiensten van en naar de Kroatische eilanden staan online op deze pagina : ferryboten.
Je vind er de regelingen van de feryy's voor auto's, personenoverzetboten, catamaran's en kust-kust vaartuigen zoals deze van Rijeka naar Dubrovnik. De eventuele opmerkingen zijn in het rood bijgeschreven in het Nederlands. Opmerkingen of fouten zijn welkom via info@kroatie.org .

vandaag 19-6-19, laatst aangepast op 06-12-15.