alles over Kroatie naar desktop-versie Vakantiehuis Maroflin
Vakantiehuis Maroflin (advertentie)
Maroflin is een nieuw vakantiehuis in een 'oude' traditionele woning in het berggebied Gorski Kotar. Twee comfortabele appartementen voor een 'andere' vakantie in Kroatie. Meer info : www.maroflin.com.Luchthaven Split breidt uit.
dinsdag 22 september
De ondertekening van het contract tussen de bouwfirma Zagorje Tehnobeton en de luchthaven van Split is de start van de uitbreiding van de Apron. De Apron is het gedeelte van de luchthaven waar de vliegtuigen geparkeerd staan om passagiers te laten in- en uitstappen. Door deze uitbreiding voldoet de luchthaven aan alle internationale regels in verband met de "apron" op internationale luchthavens.
De algehele capaciteit van de luchthaven vergroot ook door deze uitbreiding. De ruimte voor de "parking" zal gebruikt worden voor kantoorgebouwen, stockageruimte en werkplaatsen.
Deze uitbreiding van 35000 vierkante meters kost 9,32 miljoen euro en zal door de luchthaven zelf gefinancierd worden. Het einde van deze werken is voorzien vóór de start van het zomerseizoen 2011.

Germanwings
Nog luchtvaartnieuws : de goedkope-vluchten-maatschappij uit Duitsland, Germanwings, zal vanaf 2 mei 2010 ook vluchten organiseren van Hamburg naar Dubrovnik. Deze verdere uitbreiding komt er na het goede seizoen voor Germanwings voornamelijk door de sterke groei op de Kroatische markt. Van januari tot juli dit jaar vervoerden ze 235000 passagiers, een stijging van negen procent.


Rookverbod wordt versoepeld.
donderdag 10 september
Na heel wat kritiek van de Kroatische horeca wordt het rookverbod in Kroatië versoepeld. Tot gisteren was het nog verboden om te roken in cafés (wel op de terrasjes) en in restaurants kon er alleen gerookt worden in daartoe speciaal ingerichte rookruimtes waar niet gegeten of gedronken werd.
Vanaf vandaag mogen cafe's met een oppervlakte van minder dan 50 m² zelf beslissen of er gerookt wordt of niet. Grotere cafés kunnen een rookruimte inrichten.
De kritiek van de horeca werd ondersteund met cijfers die grote omzetdalingen lieten zien. In sommige cafés daalde de omzet tot 80 procent.


Vader met 5 kinderen teruggevonden.
dinsdag 8 september
Een Oostenrijkse vader die samen met zijn vijf kinderen vermist waren na een boottocht, zijn deze ochtend goed en wel teruggevonden. De zes waren gisteren vertrokken vanop de camping in Simuni (eiland Pag), maar werden door een sterke 'bora' - een sterke wind vanuit het binnenland - richting open zee gedreven. Gelukkig konden ze beschutting vinden in een baai op het onbewoonde eiland Maun op bijna vijf km voor de kust van Pag.

Een Oostenrijkse bejaarde man heeft het er minder goed van af gebracht. Hij overleed door verdrinking toen hij aan het zwemmen was in Jelsa een stadje op het eiland Hvar. Omstaanders konden hem nog uit het water halen, maar alle reanimatiepogingen ten spijt konden de hulpdiensten enkel nog de dood vaststellen van de 74-jarige man.
vandaag 19-6-19, laatst aangepast op 06-12-15.