>

Nationale Parken in Kroatie

Kroatie kent een zeer verscheiden natuur. Je vindt hier werkelijk alles. Dat Kroatie ook verschillende Nationale Parken heeft zal je dan ook niet verwonderen.

In totaal zijn er 8 Nationale Parken, deze worden beheerd door een parkadministratie en "Rangers", je moet er betalen om er in te komen en je doen en laten is nogal gereglementeerd in het belang van de natuur.

Er zijn ook "Natuurparken" - in totaal 10 - dit zijn afgebakende gebieden die beschermd zijn, maar zonder 'inkom', parkwachters enz...


De Nationale Parken :


Risnjak : Dit nationaal park is het meest noordelijke en ligt op een half uurtje rijden van Rijeka. 's Zomers groen, je kan er dan wandelen in frisse bossen en in de winter wit van de pakken sneeuw. meer over NP Risnjak.

Brijuni : Het enige NP in Istrie. Voormalig privaat domein van dictator Tito met privaat zoo. Nu verboden voor auto's en veel natuurschoon. Ideale daguitstap als je aan de westkust van Istrie verblijft. meer over NP Brijuni.

Plitvice Meren : gelegen tussen het noordelijke en het zuidelijke Kroatie dicht bij de grens met Bosnie weg van de zee. Waarschijnlijk het meest tot de verbeelding sprekende park en misschien wel het mooiste, al valt over de smaak niet te twisten. Verschillende grote meren en watervallen, schitterend in alle seizoenen. Vrij vlot te bereiken vanuit een groot gedeelte van Kroatie. meer over NP Plitvice Meren.

Noordelijk Velebit : een recent nationaal park gelegen in het "natuurpark Velebit". Echt iets voor wie wil trekken in de bergen, compleet met berghutten. meer over NP Velebit.

Paklenica : Het berggebied waar Winitou-films - en andere spaghettiwesterns - werden opgenomen. Bergachtig gebied nabij Zadar.

Krka : Een nationaal park dat de loop van de rivier Krka volgt. Vele cascades van watervallen volgen elkaar op. Geleide bezoeken met rondvaartbootjes. meer over NP Krka.

Kornati Archipel : voor de kust van Zadar en Sibenik. Een topper onder de nationale parken. De meest romantische foto's van zonsondergangen met eilandjes komen hier vandaan. meer over NP Kornati Archipel.

Mljet : het meest zuidelijke Nationaal Park dicht tegen Dubrovnik. Ook dit NP ligt op een eiland zoals Kornati.

De Natuurparken : We werken aan een overzicht van de 10 natuurparken die Kroatie rijk is naast zijn Nationale Parken.

Kamers, appartement in Crni Lug, KroatieHoliday Apartment Pintarska
Beren observeren Crni Lug, Kroatie :www.Croatiamountains.com
Vakantiewoning in Crni Lug, Kroatie :Vakantiehuis Maroflin
Alles over Crni Lug, Kroatie :vakantiedorp Crni Lug in Kroatie
Gorski Kotar beleven :30+ uitstappen in Gorski Kotar, Kroatie


desktop
Logo Made in Flanders vandaag 21-6-24, laatst aangepast op 20-10-19. © Hans Van Mulders