Algemene toeristische informatie over de Kvarnerbaai in Kroatie

Kroatie.org - Kvarner baai

Logo Made in Flanders

Kraljevica

zicht op zee vanop terras restaurant Frankopan
zicht op zee vanop terras restaurant Frankopan

Kraljevica ligt aan de zuidelijke kant van de Baai van Bakar, vlakbij de grote brug naar het eiland Krk.
Bij het naderen van Kraljevica zie je de twee Middeleeuwse kastelen en de kerk, allen gebouwd door de adellijke families Zrinski en Frankopan. Deze oude indrukwekkende kastelen hebben terug een nuttige bestemming gekregen. Tijdens de zomermaanden worden er verschillende culturele, artistieke en ontspannende activiteiten georganiseerd.

Hotel "Uvala Scott"
In het begin van de 19-de eeuw kocht de edelman Alexander Scott (een Engelsman) de baai Dubno en begon er zijn permanente residentie van te maken. Vandaag is het een hotel-complex. Verschillende grote en kleine gebouwen tussen de bomen bieden plaats aan meer dan 600 personen in 300 kamers en 17 suites.
Het complex biedt niet alleen slaapgelegenheid, er zijn ook restaurants, bars, terrasjes, enz... Er is een Disco Club en zelfs een 'dorpsplein' met een klein winkeltje, een souvenirshop, een tourist-info en een haarkapper.
Aan de zeekant zijn er verschillende betonnen plateau's aangelegd met een snack-bar, beach-buffet en wijnkelder.
Voor de romantsiche zielen is er ook een promenade.
Sporten kan je er natuurlijk ook : Kano-varen, surfen, mini-golf, tafeltennis en zelfs een boot huren kan je hier ook.
Hotelcomplex Uvala Scott

Camping Ostro
Deze camping ligt op het schiereiland Ostro nabij Kraljevica. Helder water, oude pijnbomen en een kiezel-strand maken het hier zeer aangenaam voor de gasten. De totale capaciteit van deze camping bedraagd 600 personen. Er is ook de mogelijkheid om te overnachten in een van de permanente caravans op de site.
Electriciteit, warm en koud water, wasplaatsen, het is er allemaal voorhanden. Op de camping is er ook een restaurant en een kleine supermarkt, een cafe-bar en een kledingwinkeltje.

Privaat verblijf
Kraljevica bied ook accomodatie aan bij particulieren de "soba's".

Camping en Privaat verblijf :
Tourist agency "SPARUS TOURS" d.o.o.
Frankopanska 12, Kraljevica, Croatia
Tel./Fax. ++ 385 51 282 136

Geschiedenis
Kraljevica is een oude stad. Reeds in de 13-de eeuw wordt er over geschreven. Koning Bela IV (Kralj = koning) kwam hier beschutting zoeken op de vlucht voor de Mongolen. Ook de Oostenrijkers gebruikten de stad als haven voor hun vloot. Het is ook de oudste scheepswerf van de Adriatische kust.

Het milde klimaat en de beschutting van extreme winden maakten van Kraljevica (en van vele plaatsen in de buurt) een geschikte plaats voor kuuroorden. Vanuit Kraljevica zijn er heel wat interssante plaatsen te bezoeken : het pitoreske Bakarac, de Baai van Bakar, om er enkele te noemen en dichtbij heb je ook grote central zoals Rijeka.

fotoalbum "Kraljevica" (12 extra foto's)

Toeristische dienst Kraljevica :
Rovina b.b
51262 Kraljevica
Tel/Fax: ++385 51 282 078
E-mail: info@tzg-kraljevica.com
TZ Kraljevica

Restaurant Frankopan in Kraljevica, vlakbij benzinestation INA. Lekker traditioneel eten, zeer verzorgd.


vandaag 24-7-24, laatst aangepast op 06-12-15.