Algemene toeristische informatie over de Kvarnerbaai in Kroatie

Kroatie.org - Kvarner baai

Logo Made in Flanders

Selce

luchtfoto Selce (c) toer dienst Selce
Luchtbeeld Selce (c) TZ Selce
Traditie in toerisme
Tegenover het eiland Krk tussen Crikvenica en Novi Vinodolski vind je het dorpje Selce. Vroeger was het een klein dorpje, nu leven er nog niet veel inwoners, een kleine 1500. Maar in het toeristisch seizoen zijn dat er een paar duizen meer.
Selce heeft al een honderd jaar oude traditie in toerisme. Het begon hier al in 1894.

Zand, kiezel
In Selce vind je zowel hotels als appartementen en campings. Stranden van kleine keitjes maar ook enkele zandstranden en aanlegsteigers voor de jachten en kleinere bootjes, een klein haventje en nog veel meer voor alle soorten toeristen zijn hier voorhanden. Zowel watersporten als klassieke sporten (tennis, minigolf) zijn hier te beoefenen als je het zonnen even moe bent. Maar span je je dan ook nog niet graag in dan kan dat, gewoon een wandeling maken op de promenade en een terrasje meenemen of iets lekkers eten in een van de vele eetgelegenheden.

Milde temperaturen
Oorspronkelelijk ontstond dit dorpje op de plaats van een oude Romeinse nederzetting nabij de bronnen van Jama en Polaca. De belangrijkste bezigheden toen waren de boomgaarden met olijfbomen, veeteeld, wijnbouw, visvangst en later dus al wat toerisme. De gemiddelde zomertemperatuur van 25 graden en een algemene gemiddelde temperatuur van 14 graden maken deze plek ideaal voor toerisme het ganse jaar door. De zeetemperatuur bedraagd in de zomer 23 graden.

links
Webstek toeristische dienst Selce
Private webstek met info over Selce


vandaag 24-7-24, laatst aangepast op 06-12-15.