Algemene toeristische informatie over de Kvarnerbaai in Kroatie

Kroatie.org - Kvarner baai

Logo Made in Flanders

Novi Vinodolski

kerk en toren van Novi Vinodolski
Novi Vinodolski

Na Opatia werd Novi Vinodolski de tweede pionier in de toeristische industrie in 1878. En dit grotendeels dankzij de altijd groene vegetatie en het milde mediterraan klimaat.

Pionier in toerisme
Onderkomen vind je hier als toerist in classieke hotels, toeristen dorpen, campings, bungalows, appartementen en kamers bij particulieren. Meer dan tienduizend toeristen kunnen hier hun onderkomen vinden. In de hotels en in de nabijheid van de hotels en campings vind je zwembaden, zowel binnen- al buitenbaden, met zeewater. Maar ook sauna's en sportaccomodaties zijn hier ter beschikking.

Maar je komt natuurlijk niet naar deze prachtige kust om ganse dagen in een zwembad te liggen. Het kristalheldere water van de zee, vrij van industriŽle vervuiling, zal je zeker meer aantrekken ! En de bijna traditionele gastvrijheid van zijn inwoners maken dat je je hier snel thuisvoelt.

Mountainbike
Rondom Novi Vinodolski liggen bergen met bossen die niet alleen voor goede berglucht zorgen, maar ook voor jagers wel eens nuttig kunnen zijn. Maar meer populair zijn de bewegwijzerde mountainbike-paden voor de fietsers onder ons. Niet minder dan 6 fietsroutes zijn hier uitgestippeld. Gaande van 38 tot 74 kilometer lang fiets je er langs prachtige natuur en idillische dorpjes.

Marina
De waterliefhebben en dan meerbepaald de liefhebbers van het varen kunnen ook in Vino terecht met hun boten. De kleine haven van de stad biedt niet alleen aanlegplaats, maar beschikt over brandstofvoorziening, een kraan, een hellend vlak, parkeerplaats voor auto's en aanhangers. Een havenkapitein kijkt toe of alles vlot verloopt en in geval van nood is er een reddingsteam.

Novi Vinodolski beschikt over alle dagelijkse faciliteiten die men nodig heeft om onbezorgd zijn vakantie door te brngen. Er zijn banken en bankautomaten, postkantoor, apotheek en hulppost, telecomwinkel, kruideniers, bakkers, enz...

Cultureel erfgoed
De ziel van Novi Vinodolski (wat zoveel betekend als nieuwe wijngaard) ligt echter in zijn cultureel erfgoed. Er zijn de muren van een Romeins kasteel, resten van een oud klooster, een burcht toebehorend aan de Frankopans, een Kathedraal en veel kerken en kapelletjes, een befaamde leesclub en bibliotheek uit 1845 en een oudheidkundig muzeum.

fotoalbum "Novi Vinodolski"

- De fietsroutes

- De toeristische dienst van Novi Vinodolski (Engels)

- De Webstek in 't Nederlands over Novi Vinodolski.
vandaag 24-7-24, laatst aangepast op 06-12-15.